Co je to nezdravé jídlo?

Co je to nezdravé jídlo?

Informace o nezdravém stravování zaplavují internet. Zdálo by se tedy, že na toto téma je již vše jasné. A přesto se průměrná strava Poláka nijak zvlášť nemění. Proč? Na vině je pravděpodobně spěch. Dokud se pan doktor nebude věnovat naší stravě, myslíme si, že to nějak zvládneme a fastfoody nám budou stačit.

No, když se dostaneme do stavu, kdy musí zasáhnout lékař, bude pozdě. Neodčiníme škodliviny hromadící se v našem těle léta, neodčiníme změny v našem již tak špatně fungujícím organismu. Proto, než naše tělo začne bít na poplach, postarejme se o to, co máme na talíři.

Pokud tam budou jen bezcenné přísady, bude naše tělo jako dům z rozpadajících se cihel. Stačí trochu deště a potíže začnou. Lékaři dokazují, že nezdravé stravování je přímou příčinou řady civilizačních chorob. Abyste zvýšili své šance na zdraví, stačí si naplánovat jídelníček.

Jak odložit sladkosti?

Sladkosti miluje mnoho lidí. Někteří lidé zjišťují, že se po jejich konzumaci cítíte lépe a dodává vám energii – ale to je možné pouze s hořkou čokoládou. Je třeba zdůraznit, že sladkosti mají mnoho negativních vlastností. Mimo jiné způsobují problémy s váhou. To dělá přerušení těchto článků jedním z nejdůležitějších dietních doporučení.

Pro mnoho lidí je to prakticky nemožný úkol. Pokud se však chce člověk zbavit nechtěných kil, pak se s tímto úkolem musí poprat. Jak odložit sladkosti? Pokud jste člověk, který doposud jedl hodně takových produktů, tak to musíte dělat postupně, jinak tohoto cíle jen těžko dosáhnete.

Ve svém jednání však musíte být systematickí. Čokoládu je dobré nahradit hořkým ekvivalentem, který je rozhodně zdravější. Pokud jde o cukr, existují i ​​náhražky, které chuť čaje či kávy příliš nemění a pro správné fungování organismu jsou optimálnější.

Úžasná síla krup

Kroupy – kdysi pravidelný host u našeho stolu, v poslední době odešly v zapomnění. Zdálo se, že jde o nevábná jídla, spojená se špatnou a nepříliš pestrou stravou. Ani si neuvědomujeme, jak škodíme, když se vzdáváme krup. První námitka – že jíst kroupy znamená jednotvárnou stravu – je zcela nepravdivá.

I při konzumaci krup si často musíme uvědomovat, že druhů krup je rozhodně více než dní v týdnu. Ječmen, kukuřice, proso, pohanka, kuskus a mnoho dalších. Každý z nich má jinou chuť i vzhled a skvěle se hodí k jiným pokrmům. Výběrem krup si rozhodně nebudeme moci stěžovat na jednotvárnost stravy.

Zdraví je ale ještě důležitější než chuť. A kroupy jsou zdrojem mnoha přísad, které naše tělo potřebuje. Různé druhy krup se vyrábějí z různých druhů obilovin. Díky tomu si můžeme pochutnat na pestré a mimořádně chutné stravě. Kroupy obsahují mnoho vitamínů, včetně těch ze skupiny B, vitamín E a mnoho minerálních látek, zejména draslík a hořčík.

Zdraví