Je maso příčinou zdravotních problémů?

Je maso příčinou zdravotních problémů?

Pokud vás už nebaví jíst maso a rádi byste vyzkoušeli něco nového, pak možná budete chtít vyzkoušet jednoduché vegetariánské recepty. Studie ukazují, že přechod na takovou typickou vegetariánskou stravu na pár dní nezpůsobí tělu žádnou újmu. Ve skutečnosti mnoho studií ukazuje, že standardní americká strava, která má vysoký obsah nasycených tuků, vede lidi k nadváze.

Neustálý přísun tuku z živočišných produktů do těla může vést ke zdravotním problémům, jako jsou ucpané tepny, srdeční choroby a mnoho dalších zdravotních neduhů. A jen jednou z nejlepších výhod, které můžete získat vyzkoušením vegetariánských jídel, je to, že snižuje riziko ischemické choroby srdeční.

Zelenina má nižší obsah nasycených tuků a je bohatá na antioxidanty. Nejdelší životnost mají Japonci, zvláště ti, kteří žijí na Okinawě. Jaké je jejich tajemství? Dieta s nízkým obsahem masa, ale s vysokým obsahem komplexních sacharidů a vlákniny v důsledku stravy sestávající ze zeleniny, ovoce a sójových bobů.

Přírodní náhražky cukru: nejlepší způsob, jak bojovat s obezitou

Za posledních pár let se objevilo nespočet zpráv, že nám v 21. století hrozí nadměrná konzumace cukru, a hodně slýcháme o vedlejších účincích, které mohou mít špatný vliv na naše zdraví. Během několika posledních desetiletí se výskyt diabetu, počet lidí, kteří jsou obézní, a také dalších civilizačních chorob souvisejících s obezitou, včetně hypertenze a artritidy, mnohonásobně zvýšil.

Na vině je nadměrná konzumace cukru. Zdrojem tohoto cukru jsou nejen dezerty a sladkosti, ale také nealko nápoje a ovocné šťávy. Jsou přírodní náhražky cukru odpovědí na tento problém?

Přechod na používání přírodních sladidel je často považován za dobrý způsob, jak minimalizovat příjem cukru v naší stravě. Používáním přírodních sladidel můžete snížit příjem kalorií a udržet hladinu cukru v krvi pod kontrolou. Když je hladina cukru v krvi pod kontrolou, můžete vést zdravější životní styl a do značné míry předcházet rozvoji zdravotních komplikací.

Zdravý květák!

Květák je botanický název Brassica oleracea a je to brukvovitá zelenina, což znamená, že jeho květy mají čtyři okvětní lístky uspořádané do kříže. Je ze stejné čeledi rostlin jako brokolice, kapusta, kapusta, růžičková kapusta. Ne každý má rád chuť květáku, ale mnoho zdravotních výhod této zeleniny lze získat konzumací výše uvedených alternativ brukvovitých.

Květák je v oblíbenosti zastíněn brokolicí, ale ve skutečnosti je to všestrannější zelenina. Dá se jíst syrové, přidávat do salátů nebo vařené. Může ji dokonce rozmixovat jako zdravější alternativu bramborové kaše. Květák je zdrojem minerálních látek vápníku, železa, hořčíku, manganu, draslíku, fosforu a sodíku.

A to je to, co potřebujeme pro silné kosti, zatímco krev potřebuje dostatek železa k tvorbě hemoglobinu a hořčík pomáhá udržovat nervové a svalové funkce a podporuje imunitní systém. Mangan je potřebný pro pojivové tkáně, kosti a také hraje zásadní roli při regulaci hladiny cukru v krvi.

Zdraví