Výhody nízkosacharidové diety a cvičení

Výhody nízkosacharidové diety a cvičení

Nejprve se podívejme na výhody přidání další fitness aktivity do vašeho života. Být aktivní vám pomáhá kontrolovat svou váhu. Být aktivní snižuje riziko cukrovky, ale i rakoviny a dokonce i Alzheimerovy choroby. Také snižuje stres a posiluje tělo i mysl. Aktivita oddaluje účinky stárnutí. Všechny tyto výhody výrazně převažují nad negativy.

Ve skutečnosti je jedinou nevýhodou fitness najít si čas, a to může být skutečný problém. Můžete cvičit minimální doporučený trénink, tedy jen 20 minut denně, 3x týdně, nebo se můžete zaměřit na maximalizaci benefitů a cvičit alespoň 30 minut denně, 5-6x týdně.

Je to na vás a i to nejmenší množství cvičení může zlepšit vaše zdraví a kondici, stejně jako vám dá výsledky při hubnutí, když držíte dietu. Zůstaňte fit a dodržujte nízkosacharidovou dietu. Můžete třeba jezdit na kole do práce nebo chodit za krásného počasí. Je to také forma cvičení.

Dieta a cvičení vs. ateroskleróza

Ateroskleróza vzniká, když se cholesterol, tuk a další látky v krvi hromadí na stěnách tepen. Tento proces může začít, když jste dítě, ale může se stát problémem, když je vám 50, 60 a dále. To vše, hromadící se v tepnách, tvoří plak. Tento plak může částečně nebo úplně blokovat tepny a přerušit tak přívod krve do srdce nebo mozku.

To je, když dojde k infarktu nebo mrtvici. Příliš mnoho cholesterolu a triglyceridů v krvi, vysoký krevní tlak, kouření, to vše způsobuje největší poškození tepen. Mezi další rizikové faktory, které aterosklerózu podporují, patří cukrovka, stres, obezita a neaktivní životní styl. Muži jsou obecně více ohroženi, protože tuk se ukládá spíše v břiše než v bocích a stehnech.

S aterosklerózou však můžete bojovat správným výběrem potravin. Musíte cvičit a přitom se vyhýbat nasyceným tukům a cholesterolu. Je dobré mít v jídelníčku co nejvíce potravin, které snižují cholesterol, krevní tlak a podporují dobrou cirkulaci.

Jak oklamat psychiku při cvičení?

Lidé mají obvykle hodně co říct o tom, proč nemají rádi kardio. Zdá se, že jeden argument, který se na antikardio seznamech neustále objevuje, je ten, že na konci těchto cvičení nám vždy dojde energie. Mnoho lidí odradí tento pocit vyčerpání již po pár minutách kardia.

S pomocí zdravého rozumu a malého triku to ale můžete udělat jinak. První věc, kterou je třeba pochopit, je, že únava je v hlavě. Pokud začneme běhat a cítíme bolest, může nám naše psychika napovědět, že nemáme sílu běžet naplno. První věc, kterou byste si měli zapamatovat, je váš cíl a důvod, proč jste se rozhodli začít cvičit.

To je věc, na kterou je třeba se zaměřit jako první. Zkuste myslet na jakýkoli daný typ kardio cvičení jako na další krok ke konečné odměně: zdravější a lepší vzhled. Vaše motivace je v tom všem nepochybně nejdůležitější a prioritní.

Výcvik