Přátelství pro zdraví

Přátelství pro zdraví

Při probírání zásad zdravého životního stylu se často zaměřujeme na stravu, sport, odpočinek a relaxaci. Mezitím se také skládá z dalších, mnohem méně zřejmých prvků. Jednou z nich je schopnost budovat sociální vazby. Přiznejme si to, rodina ne vždy poskytuje podporu. Často je však zdrojem velkého stresu.

Nemáme na výběr, do které rodiny patříme. Každý má však právo vybrat si své přátele. A vyplatí se zaměřit se na lidi s otevřenou myslí, kteří vedou zdravý životní styl, mají rádi výzvy a prezentují optimistický přístup k životu. Ne nadarmo se říká, že s kým se stýkáte, tím se stáváte.

Pokud se jedinec obklopí vřelými, podporujícími lidmi, bude mnohem méně vystresovaný. A to je základ zdraví. Navíc s takovými přáteli můžete trávit čas aktivně a bez nudy. Při společném jídle vládne zdravá strava, což se promítá i do budování formy a imunity. Přátelé jsou základem úspěšného a zdravého života.

Dezerty z červené řepy – dobré a zdravé

Dezerty z červené řepy jsou velmi originální a vzácnou pochoutkou, kterou stojí za to si připravit. Musíte tomu věnovat nějaký čas, ale výsledkem bude kulinářské dobrodružství a zážitek. Začněme tím, že červená řepa má mnoho zdravotních vlastností a je velmi nízkokalorická. Má specifickou nasládlou chuť, ale úplně jinou než mrkev, ze které se dělají dobré koláče.

Tentokrát se vyplatí zkombinovat červenou řepu s hořkou čokoládou, marcipánem nebo ořechem, proto se vyplatí takové recepty hledat. Řepa může být samozřejmě přísadou do koláče. Vzhledem ke specifičnosti jeho sladkosti je ale potřeba vynaložit úsilí na vytvoření takové pochoutky. Ideální způsob, jak udělat dort z červené řepy, bude určitě spojení červené řepy s čokoládovým dortem.

Tyto chutě budou dokonale fungovat. Červenou řepu se vyplatí připravit i sami, bez čokolády, díky čemuž uspokojíme potřebu sníst něco sladkého a zároveň jíst zdravé a nízkokalorické jídlo. Všechny nápady nejsnáze najdete na portálech věnujících se vaření, ale i těm, které se týkají zdravého životního stylu.

Zdraví prospěšné vlastnosti zázvoru

Kořen této rostliny je jednou z nejoblíbenějších přísad při vaření a přípravě různých pokrmů na mnoha místech po celém světě. Ty masové, ale i sladké dezerty. Zázvor se pomalu etabluje i v Polsku. A velmi dobře, protože velmi podporuje zdraví a krásu.

V první řadě se po něm vyplatí sáhnout v chladném období. Stačí uvařit kousek zázvoru, přidat oblíbený čaj, trochu medu a trochu citrusů a hotový nápoj vás zahřeje a pomůže v boji s viry. Je také cennou zbraní proti bakteriím. Zázvor posiluje oběhový systém a zároveň urychluje trávení. Lidé trpící kinetózou by ji určitě měli mít na cestách.

Pomáhá při nevolnosti. Lidé, kteří trpí častými bolestmi hlavy, mohou používat zázvor ke zmírnění těchto onemocnění. Tím spíš, že hlava často bolí, když je žaludek opravdu špatný. Zázvor pomáhá při vylučování trávicích šťáv a vše se vrací do normálu. Zajímavé je, že v některých částech světa se používá také ke zmírnění příznaků premenstruačního napětí.

Zdraví